Naturalne i świeże pieczywo we Wrocławiu

Pasol to jedna z niewielu tradycyjnych piekarni dolnośląskich, która wykorzystuje sprawdzone receptury sprzed lat. Świeże pieczywo z Wrocławia pochodzące ze starodawnej piekarni łączy w sobie receptury najsłynniejszych piekarzy, ich wieloletnie doświadczenie oraz nowoczesne technologie. Dzięki połączeniu wszystkich komponentów otrzymujemy smaczne, zdrowe i świeże pieczywo.

Świeży chleb we Wrocławiu i okolicy

Godnym uwagi jest fakt, że producent świeżego pieczywa został niejednokrotnie nagrodzony i doceniony za swoją wieloletnią działalność. Producent pieczywa oferuje swoje wypieki na całym Dolnym Śląsku. Chrupiące wypieki z naturalnych składników prócz piekarni dostępne są również w sieci znanych sklepów.

Nowoczesna piekarnia z tradycjami

Czy świeży chleb w mieście Wrocław jest marzeniem nie do spełnienia? Szukasz naturalnego pieczywa, ale nie wiesz gdzie możesz je kupić? Piekarnia Pasol z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem dostarcza naturalne i świeże pieczywo do wrocławskich piekarni i sieciowych sklepów.

Pszenny, żytni a może na zakwasie?

Jak wybrać chleb najlepszy dla siebie i swoich potrzeb? Odpowiedz sobie na kilka pytań. Po pierwsze czy chcesz pozbyć się zbędnych kilogramów? Czy jesteś osobą aktywną fizycznie? Wolisz pieczywo białe, a może ciemne? Powinieneś wiedzieć, że pieczywo pełnoziarniste dostarcza twemu organizmowi mniejszą liczbę kalorii i tym samym pozwala na utratę zbędnych kilogramów. A obecny w chlebie błonnik powoduje, że nie czujesz głodu. Ponadto świetnie reguluje prace i perystaltykę jelit. Zwracaj uwagę na to czy świeży chleb dostępny w mieście Wrocław, został wyprodukowany na naturalnym zakwasie. Dlaczego? Wtedy masz pewność, że pieczywo jest naturalne, ponieważ zakwas to naturalny produkt uboczny powstały w wyniku fermentacji mąki. A sam zakwas jest bogaty w kwas foliowy i witaminy z grupy B, które odpowiadają za koncentrację, sprawy umysł i dobre samopoczucie. Kupując chleb zawsze pytajmy o rodzaj mąki, z którego został wyrobiony bochenek. Mąki wysokich typów są dużo bogatsze w minerały i witaminy w porównaniu do mąk niskiego typu. Cukier zawarty w białej mące, a tym samym spożywanie białego chleba daje nam chwilowe zaspokojenie głodu i może powadzić do przyrostu masy ciała.